DePensioenMakelaar.nl
VerbijsterendAdvies voor wat bedoelt met goed geregelde inkomensvoorzieningen

Aanstaande BTW-correctie auto van de zaak?

De Hoge Raad heeft bevestigd dat op 21 april 2017 arrest wordt gewezen in vier gevoerde proefprocedures inzake de berekening van de btw-correctie over het privégebruik van een  auto van de zaak. Dat meldt Flynth.

Na uitspraak van de Hoge Raad zal duidelijk worden of de btw-correctie blijft zoals die sinds 1 juli 2011 is, of dat het toch wat anders en voor de werkgever ook wat voordeliger wordt.

De uitkomst is bepalend voor de afhandeling door de Belastingdienst van ruim 300.000 bezwaarschriften per jaar tussen 2011 en 2016 (totaal zo’n 2 miljoen bezwaarschriften).

Als de Hoge Raad de vier bezwaarmakers in het gelijk stelt, dan behoort een correctie van ca. 2.000 euro per auto over de gehele periode tot de mogelijkheden.

De proefprocedures stellen de juridische houdbaarheid aan de orde van de wetswijziging op 1 juli 2011 over de berekening van de btw-correctie privégebruik zakelijke auto.

Voor de ' vereenvoudigde berekening van de btw-correctie' (2,7% van de cataloguswaarde) maakt de Belastingdienst gebruik van statistische gegevens over de mate van privégebruik en de autokosten. De daadwerkelijke autokosten worden niet gebruikt, terwijl deze gewoon in de jaarrekening staan. Ondernemers betalen hierdoor waarschijnlijk honderden euro’s per jaar extra….

Zie ook het bericht Massaal bezwaar privégebruik auto van de zaak en btw

Bron: Salarisnet

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 18/04/2017 09:43.57